Şairler Yelpazesi Projesi Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması

Şairler Yelpazesi Projesi

10.05.2023 93

19 Mayıs Anadolu Lisesi proje ekibi  Şairler Yelpazesi adlı eTwinnig projesi kapsamında çalışmalarına başladı.Projede Türkiye’nin farklı illerinden 10 öğretmen ve 6’sı okulumuzdan olmak üzere 60 öğrenci yer alıyor.

Şairler Yelpazesi projesi “Ninnilerimizden Milli Marş’ımıza kadar şiir hayatımızın her yerindedir.”düşüncesiyle  öğrencilerimizin şairleri ve şiirlerini tanıyarak sevgiyi, mutluluğu, kardeşliği, barışı vatan millet aşkını ruhlarının derinliklerinde hissetmelerini sağlamayı,evrensel değerleri farklı dünyaları şairlerin pencerelerinden keşfetmelerine olanak sağlamayı, şairlerimizi tanımayı, tanıtmayı amaçlamaktadır.

Proje kapsamında Web2 araçlarını kullanarak özgün tasarımlar oluşturan gençlerimiz;eğlenerek öğrenmeyi de gerçekleştiriyorlar. Kullandıkları Web 2 araçları ile kavrama,sorun analizi,yorum,karar verme gibi yüksek düşünme becerilerini geliştiren gençlerimiz aynı zamanda ders başarılarını da arttırıyor.

Proje ile ilgili bilgi ve çalışmaları https://sairleryelpazesi.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

11-05-202311-05-202311-05-202311-05-2023